Letöltés a legegyszerűbben a tilos.hu-ról
Letöltés a tilos.hu-ról (hozzaertes nem szükségeltetik)
Mozilla beállítása mp3 zene zenét elkezdi lejátszani letölteni letöltés helyett

kedd 17 május 2005 14.16 dátummal sdd ezt írta:

>> hat nemistudom hogy lehet ennyire megbonyolitani ^
>>
>> szerintem:
>> letoltesvezerlo felrak, beallit hogy figyelje a vagolapot
>> bongeszoben az m3u kiterjesztest notepad-re beregisztralni
>> klikk a kivant idoponton tilos.hu-n, notepad megnyitja,
>> bemeszeled, ctrl-c es mar szedi is a letoltesvezerlo...
>>
>>
>> agent s.

Így tölthetsz le a tilos.hu-ról. A módszer más operációs rendszerekkel és böngészőkkel is működik (néha beállításfüggő).

A böngésződ címsorába a http://tilos.hu/-t beirva látogasd meg a Tilos honlapját,
01_tilos_hu_index.jpg

A menüben válaszd a Musorok (vagy a letoltes) menüpontot,
02_tilos_hu_menu.jpg

majd itt válaszd azt a napot, amelyiken a letöltendő adást sugározta a Tilos!
03_tilos_hu_musorok_hetfo.jpg

A betöltődő táblázatban a "hallgass" oszlopban lévő három szám ("24" "96" "128") közül válaszd azt, amilyen minőségű felvételt akarsz letölteni (a nagyobb szám jobb minőséget és hosszabb ideig tartó letöltést jelent). A 24-est csak szöveges műsor esetében válaszd, és csak akkor, ha megelégedsz a rendkívül rossz minőséggel is!
A kiválasztott számon jobb egérgombbal klikkelj, majd a legördülő menüből válaszd a "Copy link location"-t (vagy: cím másolása, vagy hivatkozás címének másolása, vagy valami ehhez hasonló)!

05_tilos_hu_musorok_hetfo_job_klikk.jpg

Amint ezzel megvagy, klikkelj a böngésződ címsorába, törölj ki onnét mindent, majd ott nyomj Ctrl + V-t (vagy: jobb klikk > beillesztés),

06_tilos_hu_cimsor_m3u.jpg

aztán a képen is látható m3u-t írd át mp3-ra (ha a 128-ast választottad), vagy ogg-ra (ha a 24-est vagy a 96-ost választottad), majd OK (vagy: ugrás)!

07_tilos_hu_cimsor_mp3.jpg

Ekkor a böngésződ valószínűleg fel fog adni egy ablakot, amiben megkérdezi, hogy mit csináljon a file-lal. Mondd neki, hogy "Save to disk" (vagy mentés lemezre, esetleg bármi ehhez hasonló), majd klikkelj az OK gombra!

08_tilos_hu_mp3_letolt_konzol.jpg

Most - ha minden jól megy, akkor - egy újabb ablakot fogsz kapni, amiben arra kér majd a program, hogy válaszd ki
1) hova
2) milyen néven akarod menteni a felvételt! Ha ez megvan, akkor klikkelj a "mentés" (vagy: OK) gombra. Ekkor szépen ügyesen le fogja tölteni neked a file-t. Amint ez sikerült, már meg is nyithatod egy megfelelő lejátszóval, és hallgathatod is! Kész.

09_tilos_hu_mp3_letolt_konzol_nevad.jpg

Annak, aki IE-t használ javaslom, hogy minél gyorsabban töltsön le egy másik böngészőt, például a Mozillát, a Firefox-ot (magyarul innét: http://mozilla.fsf.hu/) vagy az Operát, telepítse azt, és ne használja többé az IE-t!

A böngészők általában nem tudják folytatni a megszakadt letöltéseket, így érdemes lehet egy letöltésvezérlővel letölteni minden néhány MB-nál nagyobb dokumentumot. Nekem eddig a WinGet vált be a legjobban. Ingyenes, és tud magyarul is.

Ha valami nem érthető, esetleg valaki jobban meg tudná írni ugyan ezt, akkor bátran szóljon, vagy használja fel ezt.

*

Egy kis kiegészítés: Az playlistekből (*.m3u) a letöltendő file pontos elérési útja így nyerhető ki a legegyszerűbben: a linken jobb egérgombbal kattintva a megjelenő menüből a "Save Link Target As" (vagy "cél mentése más néven", esetleg bármi erre hasonlító) menüontot választva

11_tilos_hu_letoltes_save_target_as.jpg

le kell menteni a merevlemezre a playlist (m3u kiterjesztésű) file-t,
12_tilos_hu_m3u_mentese.jpg

majd azt egy szövegszerkesztőben kell megnyitni.
13_tilos_hu_m3u_megnyitasa.jpg

és már meg is van a file pontos elérési útja.
14_tilos_hu_megvan_a_cim.jpg

Ha bárkinek az a problémája akadna a Mozillával, hogy egyből lejátssza a zenét/műsort ahelyett, hogy letöltené, akkor így állíthatja be a böngészőjét:

Az Edit (szerkesztés) menüpontban a Preferences-t (beállításokat) választva a Navigator (Böngésző?) Helper Applications (segédalkalmazások?) audio/mpeg utvonalon el lehet jutni az adott bejegyzés szerkesztéséhez.


15_tilos_hu_mozilla_beallitasa.jpg

Itt az Edit (szerkesztés) gombra kattintva felad a böngésző egy kis ablakot, ahol kiválasztható, hogy mit tegyen az adott típusú file-lal. Itt kell a "Save it to Disk" elé bökni az egérrel, majd egy határozott mozdulattal kéretik megnyomni az "OK" gombot is. Ez is kész. (Remélem...)


16_tilos_hu_mozilla_beallitasa.jpg

-Garli

index